sobota, 13 grudnia 2008

Weekendowe słodkości dla małych i dużych gości


Składniki:

25 dkg twarogu
1/2 szklanki cukru pudru
1 jajo całe
7 łyżek mleka
7 łyżek oleju
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
2 szklanki mąki

Wszystkie składniki zagnieść ze sobą. Rozwałkować na grubość ok. 1 cm.
Wycinać małą szklanką koła.
Smażyć na oleju jak pączki. Na koniec można udekorować nasze dzieło cukrem pudrem.
Smacznego!

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Wyglada smakowicie, napewno wypróbujemy. A my proponujemy przepis na pączki:1 szk. mąki, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia i 1 serek homogenizowany. Wszystko w misce wymieszać i łyżką rzucac na rozgrzany olej i zajadać też z cukrem pudrem. Pozdrawiamy rodzice Szymka